واحد آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شهرستان محلات 4444- 125 آخرین مطالب
نويسندگان شنبه 3 اسفند 1392برچسب:, :: 1:20 :: نويسنده : آتش نشانی محلات
آتش نشانی محلات برای مقابله با حوادث چهارشنبه آخر سال .. امکانات و تجهیزات موتوری سنگین و سبک را برای چهارشنبه آخر سال آماده کرده ایم.
|
انتشار گاز در فضا را نشتي گويند . |
نشتي دلايل متعددي داشته و در اين فرصت 5مورد از نشتي هايي كه توجه به اين نكات مي تواند جان بسياري ازمردم را در مقابل خطراتي از قبيل آتش سوزي و انفجار محفوظ نگه دارد را بررسي مي نمائيم .
1ـ درپوش. 2ـ شيلنگ.
3ـ بست. 4ـ اجاق گاز.
5ـ تغييرات و تعميرات.
درپوش :
1- چنانچهبه بعضي از شيرهاي مصرف فعلاً هيچگونه وسيله گازسوزي وصل نمي شودو مورد استفاده قرار نميگيرند ، لازم است حتماً با درپوش مسدود شوند تا چنانچه احياناً شير مصرف به طور ناخواسته باز شد گاز از لوله خارج نشده و حادثهاي بوجود نيايد.
2-
2- چنانچه براي مدت طولاني قصد استفاده از وسيله گازسوز را نداريد (به عنوان مثال تابستانها) حتماً شير مصرف به طور ناخواسته آن را بسته نگهداريد و درپوش راهمراه با نوار تفلون برروي آن نصب نمائيد.
شيلنگ :
1- رعايت نكات ايمني درخصوص استفاده از شيلنگهاي مناسب براي اتصال وسائل گازسوز به لولهكشي ساختمان از اهميت ويژه و حساسي برخوردار ميباشد و چنانچه اين موارد ناديده و يا كم اهميت شمرده شوند در نهايت باعث بروز اتفاقات ناگواري خواهند بود.
2- شيلنگهاي لاستيكي معمولي در برابر ترکيبات نفتي و گازي به سرعت فاسد ميشوند . به همين دليل براي وصل كردن اجاق گاز و ساير وسايلي كه استفاده از شيلنگ براي اتصال آنها به سيستم لولهكشي گاز مجاز شناخته شده ، بايد از شيلنگهاي لاستيكي تقويت شده (چند لايه) كه مخصوص گاز ساخته شده است استفاده نمود.
- نصب هشدار دهنده گاز CO (منواكسيدكربن) در منازل ميتواند عامل مؤثري در جلوگيري از حوادث باش
3- براي وصل كردن بخاري به لولهكشي گاز هرگز از شيلنگهاي آب و ... غيراستاندارد استفاه نكنيد.
4- شيلنگهايي که ترک دارد را قبل از نشتي گاز حتماً تعويض کنيد
- طول شيلنگهاي گاز نبايد حداكثر از يك متر و نيم بيشتر باشد.
6- شيلنگهاي گاز هرگز نبايد در معرض حرارت اجاق گاز و ساير وسائل گازسوز قرارداشته باشند.
7- شيلنگهاي لاستيكي را بايد هرچند مدت يكبار مورد بازديد قرارداد تا اطمينان حاصل شود كه شيلنگهاي مورد استفاده سوراخ نشده ، ترك برنداشته و از محل بست بريده نشده باشند.
8- شيلنگهاي گاز را در محل اتصال به شير و دستگاه گازسوز بوسيله بست فلزي مناسب(مجهز به نوار لاستيكي ) داخلي مهار كنيد و هيچگاه از شيلنگهاي فرسوده و غير استاندارد استفاده نفرمائيد.
بست :
1- براي محكم كردن شيلنگهاي گاز از يك طرف به وسائل گازسوز و از طرف ديگر به لولهكشي گاز حتماً بايد از بستهاي فلزي استاندارد استفاده نمود و چنانچه از اين بستها استفاده نشود امكان جداشدن شيلنگ و نشت گاز بسيار زياد ميباشد.
2- پيچاندن سيم و يا هرچيز ديگري به جاي بست يا باعث بريده شدن و يا جداشدن شيلنگ ميشود و يا به خوبي و بطور محكم نميتواند شيلنگ را در محل اتصال آببندي نمايد كه در هر صورت باعث نشت گاز خواهد شد.
3- پس از استفاده از بستهاي فلزي با استفاده از كف صابون اطمينان حاصل نمائيد كه گاز از محل اتصال و يا از بدنه خود شيلنگ به بيرون نشت نميكند.
اجاق گاز :
سر رفتن غذا و آب درون کتري برروي اجاق گاز باعث خاموش شدن شعله گازمي شود و همين امر باعث نشتي گازو حوادث بعدي در خانه خواهد شد . در اينصورت از روشن كردن كبريت اجتناب نماييد و فوراً دربها و پنجره هايخانه را باز كرده تا گاز كاملاً خارج گردد سپس اجاق گاز را كاملاً تميز كرده و براي استفاده مجدد آماده نماييد .
تغييرات و تعميرات :
از جابجا كردن وسايل گاز سوزي كه مستقيماً به لوله ثابت متصل است ، خودداري نمائيد . زيرا ممكن است در اثر جابجايي ، محل اتصال آسيب ديده و دچار نشتي شود . چنانچه اين امر لازم باشد ، براي تغيير محل وسيله گاز سوز و در نتيجه اضافه و يا كم كردن يا تغيير محل لوله گاز آن ، بايد به مؤ سسات مجاز مراجعه كرد .
اگر در خانه متوجه نشتي گاز شديم چه اقداماتي بايد انجام دهيم؟ |
1-در صورتيكه كنتور برق در فضاي آلوده به گاز قرار نداشته باشد برق را از فيوز اصلي قطع كنيد.
2-فوراً شير اصلي گاز را ببنديد.
3-در و پنجرهها را به آرامي باز كنيد.
4-افراد خانواده را از محل آلوده به گاز خارج كنيد.
5-حوله پنبهاي را مرطوب نمودهو با تكان دادن آن گاز موجود در آشپزخانه را به بيرون هدايت نمائيد . به هيچ عنوان از پارچه هاي نايلوني و پلاستيكي كه توليد الكتريسيته ساكن مي نمايد استفاده ننماييد .
6-چنانچه هنگام نشت گاز محل تاريك باشد ، بايد از روشن كردن چـراغ برق يا هر نــوع شعله خودداري گردد.
7-براي روشن کردن محل ميتوان از چراغ قوه استفاده كرد. چراغ قوه را در خارج از فضاي آلوده به گاز روشن نماييد و سپس داخل فضاي تاريک شويد .
«آزمايش نشت يابي گاز» |
1- بعد از وصل نمودن وسايل گازسوز به سيستم لولهكشي گاز و قبل از شروع به استفاده از وسيله گازسوز حتماً ميبايستي آزمايش نشت گاز را انجام دهيد. 2- براي انجام آزمايش نشت گاز در يك ظرف مقداري آب ريخته و به آن صابون يا مايع ظرفشويي و يا پودر شوينده اضافه كنيد. سپس قدري از آنرا بوسيله اسفنج و ابر بر روي محلهاي اتصال بست وسيله گازسوز و همچنين محل اتصال بست با لولهكشي گاز و سپس برروي شيلنگ و يا لوله گاز بريزيد. چنانچه برروي محلهاي مزبور حباب تشكيل شد نشان دهنده نشت گاز است. چنانچه هنگام آزمايش نشت شديد گاز محرز گرديد شير مصرف آن وسيله گازسوز را ببنديد و به بررسي و رفع عيب بپردازيد . |
آموزش و راهنمايي
- رعايت نكات ايمني مخصوص همه افراد مي باشد .
- چنانچه نگران بازي كردن فرزندان خردسال خود با وسائل گازسوز هستيد ، درمواقع عدم استفاده از اين وسائل حتماً شير مصرف آنها را ببنديد.
- چنانچه در ميان اطرافيان شما كساني هستند كه نحوه رفتار صحيح با وسائل گازسوز را نميدانند و خطرات گاز را نمي شناسند آنها را راهنمائي كنيد.
- در استفاده از گاز طبيعي بايد دقت كرد كه هر چه ميزان مصرف گاز در وسايل گازسوز كمتر باشد احتمال بروز خطر نيز كمتر ميشود.
.
5
بدون کاربرد بست استاندارد هرگز از وسيله گازسوز استفاده نکنيد .
|
آموزش و راهنمايي
- رعايت نكات ايمني مخصوص همه افراد مي باشد .
- چنانچه نگران بازي كردن فرزندان خردسال خود با وسائل گازسوز هستيد ، درمواقع عدم استفاده از اين وسائل حتماً شير مصرف آنها را ببنديد.
- چنانچه در ميان اطرافيان شما كساني هستند كه نحوه رفتار صحيح با وسائل گازسوز را نميدانند و خطرات گاز را نمي شناسند آنها را راهنمائي كنيد.
- در استفاده از گاز طبيعي بايد دقت كرد كه هر چه ميزان مصرف گاز در وسايل گازسوز كمتر باشد احتمال بروز خطر نيز كمتر ميشود.
.
5
بدون کاربرد بست استاندارد هرگز از وسيله گازسوز استفاده نکنيد .
توصیه های ایمنی با توجه به به سرد شدن هوا
در فصول سرد همه روزنه های خانه یا محیط کار خود را مسدود نکنید و در هر حال روزنه ای برای جریان یافتن هوا باز کنید.
پیش از استفاده از دستگاه های گرمازا از جمله بخاری، آبگرمکن، سیستم حرارت مرکزی، دودکش را تمیز و از باز بودن مسیر آن تا پشت بام اطمینان حاصل کنید.
پیش از نصب بخاری، نقص های احتمالی به ویژه درسامانه سوخت رسانی آن را با کمک افراد متخصص برطرف کنید
استفادهاز بخاری(گازی، نفتی، برقی) در حمام بسیار خطرناک است و می تواندموجب مرگ افراد شود.
سوختن ناقص وسایل گرمازا از جمله چراغ های خوراکپزی، بخاری، آبگرمکن های نفتی و گازی و شومینه باعث تولید گاز منواکسید کربن می شود که فوق العاده خطرناک، سمی و کشنده است.
گاز منواکسید کربن به سرعت باعث مسموم شدن فرد می شود و سلسله اعصاب را فلج و قدرت هر اقدامی را از انسان سلب می کند.
با مشاهده علائمی از جمله سرگیجه، سردرد، ضعف، بی حالی، حالت تهوع و تنفس نامنظم همچنین شواهدی مبنی بر انتشار گاز، بلافاصله از چنین محیطی خارج شوید.
در فصول سرد همه روزنه های خانه یا محیط کار خود را مسدود نکنید و در هر حال روزنه ای برای جریان یافتن هوا باز کنید.
از وسایل گرمایشی استاندارد استفاده کنید و هر چند یکبار دودکش ها و وسایل گرمایشی و پخت و پز را در خانه کنترل کنید.
از وسایل گرمایشی گازسوز بدون دودکش برای گرم کردن منزل استفاده نکنید.
خاطر داشته باشید بخاری های بدون دودکش به هیچ عنوان از تولید گاز منواکسید کربن جلوگیری نمی کنند.
آبگرمکن های گازی دیواری اگر به مدت طولانی روشن بمانند خطرناک می شوند.
از قرار دادن لوله خروجی بخاری در ظرف آب خودداری کنید.
اگر در معرض انتشار گاز منواکسید کربن قرار گرفتید بی درنگ خود را به هوای آزاد برسانید و تنفس کنید در غیر این صورت پنجره ها را باز و هر وسیله شعله دار روشن را خاموش کنید.
![]()
|